Home Simon Piérre Kasongo Builu
Simon Piérre Kasongo Builu PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 17 October 2010 15:53
There are no translations available.

Simon Piérre eredményesen elvégezte mind a 2013-2014, mind pedig a 2014-2015-ös tanévet a Mbuji-Mayi székhelyű orvosi esgyetemen. A 2015-2017 években 18 hónap alatt szakmai gyakorlaton vesz részt a Mbuji-Mayi székhelyű IKTT kórházban. Szűlészet-nőgyógyászat, gyerekgyógyászat, neurológia, sebészet, belgyógyászat és végül egy szakdolgozatot ír szemészetből és felkészül az államvizsgára.Tanulmányainak végeztével a Szent Raphael Szemészeti centrumban kezdi el orvosi munkáját, így Richárd testvér mellett dolgozva, még több beteg kerülhet szakszerű ellátásra.

Simon Piérre és kollégája, a szemészeti centrum épülő falai között, az első próbarendelésen egy réslámpa társaságában.

********************************************************

Simon Piérre sikeresen elvégezte a 2012-2013-as tanévet. Kézhez kapta az általános orvosi képzést igazoló diplomáját.

Simon Piérre igen jó eredménnyel elvégezte az orvosi egyetem 3. évét, és megkezdte tanulmányait a 4. évfolyamban.

********************************************************

Ebben a menüpontban Simon Piérre Kasongo Builu életét követhetik nyomon a honlap olvasói. Simon Piérre-el volt szerencsém személyesen is találkozni, egy végtelenül kedves mosolygós fiatalember, aki él hal a munkájáért. Richárd 5 éve dolgozik vele és az ő tanácsára kezdett bele Simon Piérre az orvosi egyetem elvégzésébe. Kongóban ennek elsősorban anyagi akadályai vannak, az átlagos havi fizetés 40 dollár,/már akinek egyáltalán van munkája mert Kongóban a munkanélküliség igen magas, hivatalos adat nincs/ Ebből az összegből 8-10 fős családok élnek. Mivel az egyetemi képzés fizetős, nagyon kevesek engedhetik meg maguknak, hogy felsőfokú tanulmányokat folytassanak. Ezért Richárd az alapítvány segítségét kérte, hogy támogassuk Simon Piérre tanulmányait. Ennek az alapítvány örömmel eleget tett, és Simon Piérre eredményesen el is végezte az első évet. Kértem, hogy írjon egy rövid életrajzot magáról, hogy a támogatói megismerhessék. Ezt a héten megkaptam, lefordítottam és szeretném megosztani a honlap olvasóival. Csak úgy sugárzik a levél az örömtől és hálától.
/a szerk./A 2008-as őserdőben töltött missziós útra Simon Piérre is elkísért

Köszönetnyilvánítás

Harminchárom éves vagyok, 2007-ben nősültem, katolikus szertartás szerint. Feleségem Angélique Nseya,  24 éves. Két leányunk van, a két éves Patience Ngama és az öt hónapos Angélique Nseya.

Betegápolói tanulmányaimat 2003-2004-es években végeztem el rendkívül nehéz anyagi körülmények között. Ebben az időben háború zajlott Kongóban a felkelők és a hatalmon lévő rezsim között, ami tovább nehezítette a helyzetet. Már a tanulmányaim végzése során is különös vonzalmat éreztem a szemészet iránt. A szemészet lett az álmom, mint elérendő cél.
A Lumumbashi-i egyetem kabindai kihelyezett tagozatán kis ünnepség keretén belül megkaptuk az ápolói diplomát, majd két napra rá meghallgatáson vettünk részt  a kabindai kórházban, ahol 14-en jelentkeztünk 6 meghirdetett helyre.
Istennek legyen hála én is köztük voltam.
Hat hónapos szerződést kötöttünk a kórházzal, miután ennek ideje letelt 4 jelölttől elköszöntek, egy jelöltnek meghosszabbították a szerződését, engem pedig határozatlan idejű szerződéssel alkalmaztak 2005 március 19-től a kabindai megyei kórházba a szemészeti osztályra. Itt nagy szeretettel fogadtak: Hardi Richárd doktor és Patient Kabilo. Ettől a naptól fogna nagy volt az én örömöm, mert valóra vált álmom.
Így tett csodát velem Isten, mint ahogy azt a boldogságos Szűz Máriával is tette. Másfél év múlva 2006 novemberében megnyílt a Szent Rafhael Szemészeti Központ Mbuyi-Majiban. Richárd doktor minden bizalmát belém vetve kinevezett a Központ élére. Ezért a gesztusért nem győzök neki köszönetet mondani, és minden nap imádkozom érte.A Mbuyi-Maji szemészeti rendelőben

Ettől a naptól fogva életem megváltozott, fiatal korom ellenére is kollégáim elfogadtak, tiszteltek, megbecsült ember lettem. Családi állapotom is megváltozott, mivel megnősültem.
Teljes szívemmel a szemészetre koncentráltam mesterem javaslatára, aki eltanácsolt más szakirányoktól mint pl. a sebészet. Ekkor határoztam el, hogy az orvosi tanulmányaimat folytatom. Mivel dolgoznom kellett ahhoz hogy fizethessem tanulmányaimat, és fenntartsam a családomat, így egy kérelmet írtam Richárd doktornak, aki beleegyezett hogy részmunkaidőben folytassam munkámat. Biztosított felőle, hogy munkahelyem megmarad. Délelőtt dolgoztam, délután pedig, tanultam. Richárd doktor hogy hosszútávon képes legyek az egyetemi tandíjat fizetni, a Richárd Testvér Kongói Betegekért Alapítvány segítségét kérte. Az ígéretet tett követte, és egy borítékban megkaptam az első tanévre megállapított ösztöndíjat.
Ezért a számomra oly mérhetetlenül örömteli gesztusért köszönettel tartozom az Alapítványnak és Richárd doktornak, aki a híd szerepét tölti be az alapítvány és közöttem.
És lássanak csodát! Az első évet elvégeztem a Mbuyi-Maji orvosi egyetemen, túl minden vizsgán 70%-os eredménnyel. A második év előtt állok, szemeimet az ég felé fordítom, és kezeimet kitárom minden jóakaratú ember felé, és elsősorban az Alapítvány felé, hogy támogasson tanulmányaimban.
Isten áldását kérem Richárd doktor és az Alapítvány tevékenységéhez, mert nagy szüksége van a Kongói népnek és különösen Simon Pierre Kasongo Builu-nak a segítségre.Balról jobbra: Simon Piérre, Delphin /szemészeti ápoló/ Paul Kawumbu /lsd.egy beteg története cikk/ Patient Kabilo2010 márciusi, Lumumbasiban töltött misszió alkalmával csak gyerekeket műtöttünk, bal szélen Simon Piérre
/Lsd Egyszerűsített beszámoló menüpont/

Készült Mbuyi-Maji-ban 2010.október 08-án

Simon Piérre KASONGO Builu

A Mbuyi-Maji Szent Raphael szemészeti központ vezetője
Az U.O.M orvosi egyetem 2. éves hallhatója

Last Updated on Monday, 09 November 2015 08:23
 

Online users

We have 26 guests online
French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)

AdvertisementUSD account number
GIRO transfer number:
10700206-48609205-50100002

IBAN international account number:
HU35 10700206 4860 9205 5010 0002

SWIFT code: CIBHHUHB
CIB bank 1027 Budapest, Medve u. 4-14

Tax number
18724680-1-13

Our sponsors

Alcon Hungária
Béres János és a magyarországi EPK gyülekezet
DyeFor Jarn GmbH
E-Csoport Kft
Foundation for Africa
Hungarian Red Cross
Lumiére Pour le Monde Belgique
Médecins Sans Vacances Belgique
Medicontur Kft
Nemzeti Együttműködési Alap
OPC
Ophtalmology World Wide


Premed Pharma Kft
Tatabánya Saint Borbála Hospital
Wawona Internet Kft
***************** Anna Major
Balázs Mária
Beszédesné Czirkovics Marianna
Dr Bodó Imre
Dr Bodóné Németh Csilla Rita
Boo Knits
Bordás-Varga Nóra
Boross Gábor
Boross Gáborné
Ifj.Boross Gábor
Deák István
Geiger József
Hardi Ferenc
Hardi Janka
Hardi Róbert
Hardi Titusz
Homonnay Ágnes
Homonnay Olga
Horák Balázs
Horákné Mag Zsuzsa
Joji Locatelli
Klausz Katalin Eugénia
Kristen Kapur
Kristina Vilimaite
Kubányi Endréné
Lendvay Balázs
Mag Klára
Mag László
Mészáros János
Muhi András
Nature's Luxury
Németh Anna
Németh Balázsné
Rosemary (Romi) Hill
Strasszenreiter Péter
Szabó Orsolya
Dr Szentiványi Ildikó
Szilágyi Imre
Szilágyi Imréné
tincanknits
Vas Tibor
Vásárhelyi Tamás
Veera Valimaki
Villié Ágnes