RICHÁRD TESTVÉR KONGÓI BETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY

A Látás az élet kössünk együtt Kongó betegeinek szeme világáért projekt / Sight is Life projekt / keretében 2016 évben befolyt adományok összege a Kongói Demokratikus Köztársaságba utalás után: 23 046,04 USD

Sight

Az adományok felhasználása:
Betegek támogatása: 3893,50 USD
Missziók támogatása: 1081,50 USD
COR szemészeti centrum támogatása: 4430,22 USD
Kórház építésének támogatása: 13 640,82 USD

IMG 643IMG 51

A projekt keretében az alapítvány 3 missziót támogatott: Lusambó, Kabinda, és Mbuji-Mayi városokban. A Mbuji-Mayi-ban meghírdetett szürkehályog kampány alkalmával mintegy 115 beteg szemműtétjét támogattuk. A Lusambói misszió teljes gyógyszer szükségletét a projekt bevételeiből fedeztük. Ezen felül hozzájárultunk a missziók üzemanyagköltségének fedezetéhez, rászoruló betegek útiköltségének megtérítéséhez, szemüvegek vételéhez.
A COR szemcentrum működését gyógyszervásárlással és a mentőautóhoz alkatrészek beszerzésével támogattuk.
A kórház építést az építési anyagok beszerzésével támogattuk /sóder, homok, cement, vízvezetéki szerelvények, villanyszerelési kellékek, betonvasak/

IMG 160IMG 161

Richárd testvér köszönő sorai a támogatóknak:

Nem várt helyről érkezett támogatás a Kongóban élő betegeknek, a Sight is Life projekt keretében. Köszönet mindenkinek aki a projektben részt vett, a kötésminta tervezőknek, a projekt gazdának Kristina Vilimaite- Wawona Internet Kft-nek, és mindazoknak akik megvásárolták a kötésmintákat.
Rengeteg beteghez jutott el a segítség missziókon, a szemészeti centrumon keresztül. Az adományok nagy része a szemészeti kórház fogadó épületének befejezéséhez került felhasználásra.
A projekt jóvoltából a fogadó épület beköltözhetővé vált, előre láthatólag 2017. március végén már itt fogadhatjuk a betegeket.
Az Úr áldását kérem minden jótevőnkre!"

dr Richárd