RICHÁRD TESTVÉR KONGÓI BETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Kabindába érkezve megdöbbentő látvány várt. Persze, elsősorban szemészeti betegeket jöttem gyógyítani, hirdették is mindenfelé érkezésünket. A kórházba lépve viszont újfent szembesültem az itteni nyomor mélységeivel. Első benyomásom az volt, hogy valami kempingbe érkeztem. Mindenfelé apró csoportokban családok telepednek le a kórház udvarán, gyékényeken, lepedőkön, stb… A gyerekosztályon 40 ágyra 150 beteg van! Ezen betegek 80%-a Kawashiorkóros beteg gyermek. A gyermekek gyakran a szülőkkel és testvérikkel a kórházban élnek több hétig, esetleg hónapig. Közösségünk által biztosított nutricionális programm hatalmas vonzerő a falvakban éhező családoknak. Egy Kwashiorkóros beteg gyermeket 3-4 hét alatt lehet talpra állítani.
Segít bennünket az UNICEF, különleges tápszerekkel és gyógyszerrel. Ami viszont egy nagy probléma, hogy ebben az évszakban igen hideg van errefelé. Sokat esik az eső, és 16-18 fokra lehűl a levegő éjszakánként. Minden rendkívül nedves, a gyermekek dideregve ücsörögnek egész nap. Ezért takarók vásárlására indítunk gyüjtést!

JUIL09

Az itt közzétett kérésünk, mi szerint takarókra gyűjtünk, igen eredményesnek bizonyult, mert több támogatónk is segített, így a szükséges takarók vétele folyamatban van!
Köszönjük a gyors segítséget, a legyengült szervezetű kwasionkóros gyermekeknek életmentő lehet egy meleg takaró!

Fr Richard